— 15.30u Togglehead

Togglehead

Gedurende de winter van 2005/2006, jamden Jeroen Hoffmann (drums) en Marc Leenen (gitaar) in een ijskoude garagebox, welke zich bevond op een groot, grijs industrieterrein onder de grauwe rook van Ijmuiden. Het enige publiek was een groep schijtende zeemeeuwen en een stel dronken motormaniakken. Jeroen huurde al een geruime tijd een garagebox om zijn niet bescheiden drumstel in kwijt te kunnen. Ofschoon hun muzikale smaak van elkaar kon verschillen, waren Jeroen en Marc op een stijl gekomen, waarmee verder kon worden gegaan. Zo begon de geschiedenis van een band die uiteindelijk de naam Togglehead zou gaan dragen.

Na tijdelijk een zangeres te hebben gehad en nog geen bassist, kwam in de zomer van 2006 Angela Rotmeyer bij de band. Jeroen en Angela kenden elkaar al langer en hadden samen het project Confused Summer opgezet.

De band had nog steeds geen bassist, maar aan eigen nummers geen gebrek. De stijl kreeg vaste vormen: harde muziek, neigend naar symfonische rock met metal-invloeden. Togglehead werd geïnspireerd door bands als: Faith no More, Black Sabbath, Dream Theater, Pink Floyd en Tool. De nummers kunnen onderling verschillen. Zo klinken de lange, naar symfonische rock neigende My dearest enemy en Honesty is suicide, anders dan de snelle, punkerige Straitjacket of de relatief makkelijk verteerbare Drift in Dreams.

Uiteindelijk melde Rob Schakenbos zich, via een oproep op een muzikantenbank, aan als bassist. Hij maakte de nummers af door zijn opzwepende baspartijen. De band was nu compleet en er werd gedacht om een demo te maken. Na twee weekenden (dec 2006 en maart 2007) ploeteren in Studio Forte te Zwolle, mocht het eindresultaat er zijn: acht nummers plus een bonustrack, een cd van ongeveer 45 minuten.

Toen kwam de mededeling dat Angela in blijde verwachting was en moest de band opzoek naar een vervangende zangeres. Na een tijdje een zangeres te hebben gehad en ook diverse optredens gedaan te hebben, werd er toch gekozen om opnieuw opzoek te gaan naar een nieuwe lead vocal. In februari 2008 werd Karen Spanjer lid van de meest rockende band van de Polder en omstreken!

Togglehead logo

Vorige berichten

  • Geen berichten

Over Koninginnepop Stopt per 30-04-2012

Ook dit jaar zal het festival Koninginnepop op 30 april het Burg. Rijkenspark in Santpoort Zuid omtoveren tot een gezellige ontmoetingsplek en muzikale happening! Het festival is begonnen als koninginnedag activiteit in Santpoort Zuid. Er was toen een podium met een playbackshow. Inmiddels is het festival verplaatst naar een open plek in het Burgemeester Rijkenspark te Santpoort en is het uitgegroeid tot een muziekfestival. We staan erom bekend dat we regionale bands een kans geven om op te treden en dat er vele muziekstromingen aan bod komen. Ook dit jaar willen wij alle mogelijke extra.s uit de kast halen om iedereen een spetterend feest te kunnen voorschotelen tijdens Koninginnedag.