– 19.25u Schizoid Lloyd

Schizoid Lloyd

Verwacht het onverwachte, accepteer het onacceptabele en geef u over aan dat kleine onbreekbare stukje zelf dat zich nooit en te nimmer over zal geven. Door de moderne progressieve rock van Schizoid Lloyd waant de luisteraar zich in een intense trip vol heilige sferen, helse uitspattingen en oosterse klaagmuren. Gevoed door o.a. Opeth, Radiohead, Bach, Pink Floyd en System of a Down wordt het eigen geluid van Schizoid Lloyd verpakt in innovatieve composities en catchy meezingerij. Benieuwd hoe dat klinkt? Dan gaat u rechtstreeks door naar de volgende ronde!

Facts:
– Winnaar Rob Acda Award 2007/2008.
– Opener bevrijdingspop Haarlem 2008
– Finalist HU popprijs 2007/2008.
– April 2009 EP ‘Virus’ uitgebracht in samenwerking met Oscar Holleman (bekend van oa Within Temptation en Krezip).
– Demo van de maand juli/augustus 2009 in FRET magazine.
– Door naar de Showcases van NH-Pop live 2009/2010.
– Schizoid Lloyd bestaat uit Remo Kuhlmann (gitaar/leadzang), Ruben Kuhlmann (drums/toetsen/zang), Guus van Oosterum (basgitaar/zang), Daan Divendal (toetsen), Thom Lich (gitaar/zang)

Pers quotes:
Musicfrom.nl: “Er bestaat een niet geringe kans dat deze jongens de komende jaren met deze grootheden (The Gathering, Ayreon) de progrock-kar gaan trekken. Deze gasten zitten met hun debuut EP bijna meteen op een niveau van hun beroemdere broeders in het vak. En dat is heel knap!”

FRET magazine: “Schizoid Lloyd heeft een verrassend debuut afgeleverd, dat de niet geringe ambities volledig waarmaakt.”

Roarezine.com: “Dit zijn de bands waar je het als vrijwillig recensent voor doet. Dit zijn de bands die je hoopt te ontdekken. Dit zijn de bands waarvan je hoopt dat heel Nederland ze gaan horen. Tevens zijn dit de EP’s waarvan je hoopt dat er snel een vervolg op komt.”

Aardschok magazine: “De songs zijn inventief, verfrissend, heel gevarieerd en ademen een drang tot vernieuwing.”

Fok.nl: “…en zo laten de heren van Schizoid Lloyd horen dat ze een veelzijdige band zijn, en dat in slechts anderhalf jaar tijd. In vier tracks maken ze tevens duidelijk dat we hopelijk in de nabije toekomst al niet om ze heen kunnen.”

Schizoid Lloyd

Vorige berichten

  • Geen berichten

Over Koninginnepop Stopt per 30-04-2012

Ook dit jaar zal het festival Koninginnepop op 30 april het Burg. Rijkenspark in Santpoort Zuid omtoveren tot een gezellige ontmoetingsplek en muzikale happening! Het festival is begonnen als koninginnedag activiteit in Santpoort Zuid. Er was toen een podium met een playbackshow. Inmiddels is het festival verplaatst naar een open plek in het Burgemeester Rijkenspark te Santpoort en is het uitgegroeid tot een muziekfestival. We staan erom bekend dat we regionale bands een kans geven om op te treden en dat er vele muziekstromingen aan bod komen. Ook dit jaar willen wij alle mogelijke extra.s uit de kast halen om iedereen een spetterend feest te kunnen voorschotelen tijdens Koninginnedag.