17.15u Dead Dove District

De vroegste beginselen van deze band liggen in 2001. De drie leden zitten dan in 13curves. Waarmee ze de EP “The Chaos in Vintage Brutality in Random Order” uitbrengen en lovende recensies hebben binnengehaald.

Hierna zijn de heren(bekend uit o.a. Chimney Brothers en El Camino) flink aan het experimenteren gegaan met nieuwe geluiden en hebben daarnaast veel tijd in de opnamestudio doorgebracht. Daarnaast hebben ze zich bezig gehouden met hun side-project, BIVAK.
Na enige tijd hebben de drie heren besloten zich fulltime te richten op Bivak en 13curves in de ijskast te zetten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2010 besluiten ze 13curves weer op te starten.

Toch voelde het als een nieuw begin, fris en uitdagend. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij Dead Dove District. Ook is de muzikale richting iets veranderd.
De hoekige dissonante rockers staan nog steeds , maar er is ook meer ruimte voor elektronica en samples. A mix of the old with the new.

Met een nieuw arsenaal nummers en een release gepland voor later dit jaar. Zijn ze klaar om Nederland op zijn funderingen te laten schudden.

Vorige berichten

  • Geen berichten

Over Koninginnepop Stopt per 30-04-2012

Ook dit jaar zal het festival Koninginnepop op 30 april het Burg. Rijkenspark in Santpoort Zuid omtoveren tot een gezellige ontmoetingsplek en muzikale happening! Het festival is begonnen als koninginnedag activiteit in Santpoort Zuid. Er was toen een podium met een playbackshow. Inmiddels is het festival verplaatst naar een open plek in het Burgemeester Rijkenspark te Santpoort en is het uitgegroeid tot een muziekfestival. We staan erom bekend dat we regionale bands een kans geven om op te treden en dat er vele muziekstromingen aan bod komen. Ook dit jaar willen wij alle mogelijke extra.s uit de kast halen om iedereen een spetterend feest te kunnen voorschotelen tijdens Koninginnedag.